2014 Kozan Yerel Seçim Analizi !!!

Kategori : Ana Sayfa Slide, Köşe Yazıları, Yerel Haberler - Etiketler : - Tarih : 12 Mayıs 2013

274285_1662047874_775920112_qAdana Kozan’da Toplam Seçmen sayısı 2011 genel seçimlerine göre resmi olmayan sonuçlara göre 86994 kişi dir.  Kullanılan oy sayısı 73142 Geçersiz oy sayısı 1723 dür.

Kozan Merkezde seçmen sayısı 52.000, Kasaba ve köylerde 34.992 dir.

2011 Kozan Genel seçim sonuçlarına göre partilerin aldığı oy oranı;

Oy oranı %               Toplam oy

AKP                                                                                             46.65                         34.120

MHP                                                                                            32.23                        23.575

CHP                                                                                             16.52                         12.084

SP                                                                                                  1.39                            1.019          ve

Diğerleri

2009 Kozan Yerel seçimlere göre partilerin oy oranı

Oy oranı %               Toplam oy

AKP                                                                                             36.1                           14.767

MHP                                                                                            22.3                             9.093

DP                                                                                                17.6                             7.203

Bağımsız                                                                                     10.1                              4.135

CHP                                                                                               8.5                               3.483

SP                                                                                                  3.6                                1.491              ve

Diğerleri

Evet; Biz Kozgüçder olarak 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler de Kozan’da halkımızın nasıl bir yol izleyeceği ve hangi partinin yarışı kazanacağı hakkında  geçmiş seçim sonuçlarına bakarak analizini yapmak, hangi partilerin yarışa katılabileceğini belirlemek amacıyla dernek olarak yapmış olduğumuz saha çalışmalarının sonuçlarını siz hemşerilerimizle paylaşmayı amaçladık. Yaptığımız çalışmalarda ortaya çıkan sonuç;  Artık iki parti adaylarının değil, üçüncü bir partinin de doğru aday ile bu yarışa katıldığı görülmektedir.

2009 Yerel ve 2011  Genel  seçimlerinde partilerin almış oldukları oy oranlarını analiz ettiğimizde hiçbir parti ve adayı için 2014 seçimlerinin ‘Kesin Zafer’ gözüyle bakılmaması gerçeğidir. Kozan’lı seçmenin bu iki seçimde gösterdiği farklı tavır, önümüzdeki seçim için muamma oluşturmaktadır. Unutulmamalıdır ki sağ kesimin ağırlıklı olduğuna inanılan Kozan da geçmiş dönemlerde belediye başkanlığını CHP adayının kazandığı bir gerçektir.

Bununla  beraber hizmetinde bulunduğu partiye o veya bu sebepten karşı tavır alıp bağımsız aday olanlar da ciddi oy potansiyeline sahip olduklarını göstermişlerdir. Bu sebepledir ki partilerin gücünü bölebilecek veya zorlayacak irili ufaklı sebepler göz ardı edilmemelidir.

Buradan çıkan sonuç ; gösterilecek adayların niteliği,doğruluğu,ağırlığı çok ama çok önemlidir. Çünkü; aday tek başına güç değildir, aday ile beraber koşulsuz uyum sağlayabilecek bir ekip ruhu, meclis üyeleri gerçeği söz konusudur.

Bu noktada unutulmaması gereken konu, yeni büyükşehir yasası ile köylerin , hem ilçe,hem büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanabilecek olmasıdır. Köyler bu yasa ile beraber hizmetlerini büyükşehirden alacaklardır ki bu noktada meclis üyelerinin önemi kaçınılmazdır.

Yukarıda da bahsettiğimiz  üzere Kozan’lı seçmenin tavrı artık partilerden yana değil gösterilen aday ve ekibinden yanadır. Kamuoyu yoklamalarında AKP-MHP-CHP nin zorlu bir yarışa gireceği açıktır.

Günümüz teknoloji çağında en ücra köşedeki seçmenin bile her şeyden haberi varken, parti teşkilatlarının sistemli ve tabiri caizse terinin son damlasına kadar çalışması zorunluluğu kaçınılmaz bir gerçektir.

Kozan’da seçime girecek partilerin yarışta olup olmaması gösterilecek adaylar ve ekibin niteliğine göre kamuoyu karar verecektir. Bizden söylemesi!

Devir ‘Çalışmak ‘ değil ,’Ulaşamadığın yer kalmayana kadar çalışmak’ devridir.

Sonuç itibariyle,

Kim Kazanırsa Kazansın ama KOZAN Kazansın’

Kozgüçder tüm partilerimize başarılar diler.

Kozgüçder Yönetim Kurulu Başkanı

Muhittin YASTI

Ad Soyad :
Yorum :

Bağlantılar

Count per Day

• 65768Toplam okunan.:
  • 15Bugün okunanlar:
  • 44613Toplam ziyaretçi:
  • 11Bugün kü ziyaretçiler:
  • 0Şu anda online olan ziyatçiler:

Döviz Kurları